Schmidt-Hertha, Jelenc Krašovec, & Formosa (ur.): Learning across generations in europe: Contemporary issues in older adult education (Sense, 2014)

Avtorji

  • Nives Ličen

DOI:

https://doi.org/10.4312/as.20.4.91-92

Povzetek

Knjiga je delo 15 avtorjev, ki so vsi ugledni raziskovalci na področju izobraževanja starejših. Izšla je v zbirki organizacije ESREA Research on the Education and Learning of Adults, ki je bila zasnovana prav z namenom objavljanja novih raziskav o izobraževanju odraslih v različnih geografskih in kulturnih okoljih. Izobraževanje starejših je najhitreje rastoče področje v sklopu vseživljenjskega učenja, zato je knjiga dobrodošla kot osvetlitev raziskovanja, oblikovanja politik in praks. Tako prakse kot politike se morajo namreč vzpostavljati v razmerju do novega pojava, zato sta hitro prenašanje spoznanj ter povezovanje med raziskovanjem, politiko in prakso zelo dobrodošli. Izobraževanje starejših se je kot organizirana dejavnost pojavilo šele v 50. letih prejšnjega stoletja v ZDA, kot so zapisali avtorji, in je področje, ki bo v prihodnjih desetletjih ob naraščanju števila starejših zahtevalo razvoj posameznih specialističnih in subspecialističnih polj znanja.

Metrike

Nalaganej metrik....

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Prenosi

Objavljeno

6. 01. 2015

Številka

Rubrika

Knjižne novosti

Kako citirati

Schmidt-Hertha, Jelenc Krašovec, & Formosa (ur.): Learning across generations in europe: Contemporary issues in older adult education (Sense, 2014). (2015). Andragoška Spoznanja, 20(4), 91-92. https://doi.org/10.4312/as.20.4.91-92