Eksplicitno in tiho znanje v gostinstvu

Avtorji

  • Andrej Šuligoj

DOI:

https://doi.org/10.4312/as.11.2.88-93

Ključne besede:

tiho znanje, eksplicitno znanje, gostinstvo, izobrazevanje

Povzetek

V prispevku se avtor posveča dilemi, ali razvijati le eksplicitno ali tudi tiho znanje zaposlenih v gostinstvu. Na osnovi teoreticnih izhodisc in spoznanj domacih in tujih strokovnjakov ter nekaterih statisticnih podatkov opredeli eksplicitno in tiho znanje ter njuno vlogo v dejavnosti gostinstva v Sloveniji. Glavni cilj, ki ga avtor v prispevku zasleduje, je odgovoriti na nekatera kljucna vprasanja: Kaj loči tiho znanje od eksplicitnega? Ali se gostinci zavedajo pomena eksplicitnega znanja za opravljanje svojega dela? Alije tiho znanje pomembno za zaposlene v gostinstvu? Ali in kako implementirati tiho znanje?

Metrike

Nalaganej metrik....

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Prenosi

Objavljeno

1. 12. 2005

Številka

Rubrika

Za boljšo prakso

Kako citirati

Eksplicitno in tiho znanje v gostinstvu. (2005). Andragoška Spoznanja, 11(2), 88-93. https://doi.org/10.4312/as.11.2.88-93

Podobni članki

1-10 od 562

Lahko poskusite tudi zaženi napredni iskalnik podobnosti za ta članek.