Realni potencial za lokalno oskrbo s hrano v Sloveniji
DOI:
https://doi.org/10.4312/dela.34.187-199Ključne besede:
lokalna oskrba, hrana, kmetijska pridelava, samooskrba, SlovenijaPovzetek
V Sloveniji se je stopnja samooskrbe s prehranskimi proizvodi v zadnjih letih zmanjšala, za nekatere proizvode celo pod polovico. V prispevku so podane kvalitativne ocene možnosti za izboljšanje trenutne stopnje samooskrbe. Ocene temeljijo na primerjalni analizi proizvodnih potencialov kmetijskih zemljišč, projekciji razvojnih trendov na področju kmetijstva in rabe kmetijskih zemljišč ter trendov v potrošnji hrane. Dodana je tudi analiza primerov dobrih praks zagotavljanja lokalne oskrbe s hrano ter rezultati modela MOLAND, ki simulira prihodnje rabe kmetijskih zemljišč glede na možne globalne razvojne scenarije.Prenosi
Podatki o prenosih še niso na voljo.
Prenosi
Objavljeno
1. 12. 2010
Številka
Rubrika
Razgledi
Kako citirati
Perpar, A., & Udovč, A. (2010). Realni potencial za lokalno oskrbo s hrano v Sloveniji. Dela, 34, 187-199. https://doi.org/10.4312/dela.34.187-199