Značilnosti potrošnikov ekološko pridelane hrane v mestnih regijah Ljubljane in Ostrave

Avtorji

  • Barbara Lampič Oddelek za geografijo Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani Aškerčeva 2, SI-1000 Ljubljana
  • Irena Mrak Oddelek za geografijo Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani Aškerčeva 2, SI-1000 Ljubljana
  • Irma Potočnik Slavič Oddelek za geografijo Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani Aškerčeva 2, SI-1000 Ljubljana
  • Pavel Bednář Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita
  • Petr Žufan Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita

DOI:

https://doi.org/10.4312/dela.34.23-38

Ključne besede:

ekološko kmetijstvo, ekološka živila, potrošniki ekoloških živil, Ljubljana, Slovenija, Ostrava, Češka

Povzetek

Prispevek predstavlja ključne dejavnike, ki vplivajo na nakupovanje ekoloških pridelkov ter značilnosti potrošnika ekološko pridelane hrane. Uvodoma so predstavljene izbrane značilnosti razvoja kmetijstva in ekološkega kmetijstva v Sloveniji in na Češkem ter teoretičnometodološka izhodišča raziskave. Na primeru dveh skupin urbanih potrošnikov (v Ljubljani in Ostravi) smo izvedli primerjalno raziskavo o socioekonomskih značilnostih obeh skupin kupcev, navadah in značilnostih nakupovanja ekoloških živil ter najpomembnejših razlogih za nakup ekološko pridelane hrane.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Objavljeno

1. 12. 2010

Številka

Rubrika

Razprave

Kako citirati

Lampič, B., Mrak, I., Potočnik Slavič, I., Bednář, P., & Žufan, P. (2010). Značilnosti potrošnikov ekološko pridelane hrane v mestnih regijah Ljubljane in Ostrave. Dela, 34, 23-38. https://doi.org/10.4312/dela.34.23-38