Značilnosti potrošnikov ekološko pridelane hrane v mestnih regijah Ljubljane in Ostrave
DOI:
https://doi.org/10.4312/dela.34.23-38Ključne besede:
ekološko kmetijstvo, ekološka živila, potrošniki ekoloških živil, Ljubljana, Slovenija, Ostrava, ČeškaPovzetek
Prispevek predstavlja ključne dejavnike, ki vplivajo na nakupovanje ekoloških pridelkov ter značilnosti potrošnika ekološko pridelane hrane. Uvodoma so predstavljene izbrane značilnosti razvoja kmetijstva in ekološkega kmetijstva v Sloveniji in na Češkem ter teoretičnometodološka izhodišča raziskave. Na primeru dveh skupin urbanih potrošnikov (v Ljubljani in Ostravi) smo izvedli primerjalno raziskavo o socioekonomskih značilnostih obeh skupin kupcev, navadah in značilnostih nakupovanja ekoloških živil ter najpomembnejših razlogih za nakup ekološko pridelane hrane.
Prenosi
Podatki o prenosih še niso na voljo.
Prenosi
Objavljeno
1. 12. 2010
Številka
Rubrika
Razprave
Kako citirati
Lampič, B., Mrak, I., Potočnik Slavič, I., Bednář, P., & Žufan, P. (2010). Značilnosti potrošnikov ekološko pridelane hrane v mestnih regijah Ljubljane in Ostrave. Dela, 34, 23-38. https://doi.org/10.4312/dela.34.23-38