Potenciali ekološke pridelave za trajnostno lokalno oskrbo s hrano v Sloveniji
DOI:
https://doi.org/10.4312/dela.36.93-109Ključne besede:
ekološka pridelava, pridelovalni potencial, trženje ekoloških pridel-kov, trajnostna oskrba s hrano, SlovenijaPovzetek
V prispevku je predstavljena ocena potencialov ekološke pridelave za trajnostno lokalno oskrbo s hrano. S pomočjo rezultatov obsežne terenske raziskave med ekološkimi kmeti smo analizirali obstoječo domačo ekološko pridelavo za trg po vrstah pridelkov in tržnih poteh. Definirali smo glavne prednosti in pomanjkljivosti, ki odločilno vplivajo na razvoj slovenskega trga ekoživil ter posebej izpostavili prostorske razlike. Na osnovi raziskave ocenjujemo, da je v ekološki pridelavi velik neizkoriščen potencial za trajnostno lokalno oskrbo s hrano v Sloveniji.Prenosi
Podatki o prenosih še niso na voljo.
Prenosi
Objavljeno
31. 12. 2011
Številka
Rubrika
Razprave
Kako citirati
Slabe, A., Lampič, B., & Juvančič, L. (2011). Potenciali ekološke pridelave za trajnostno lokalno oskrbo s hrano v Sloveniji. Dela, 36, 93-109. https://doi.org/10.4312/dela.36.93-109