Prehranska varnost sveta in Slovenije
DOI:
https://doi.org/10.4312/dela.38.5-23Ključne besede:
prehranska varnost, prehranska samooskrba, kmetijstvo, žitne površine, SlovenijaPovzetek
V začetku 21. st. se pridelava hrane na prebivalca ni povečevala, hrana pa je postala pomembna strateška dobrina. V pričakovanih negotovih razmerah nestabilne oskrbe s hrano na globalni ravni postaja vprašanje lokalne, regionalne in državne samooskrbe s hrano zelo pomembno. Slovenija z domačo pridelavo ne pokriva svojih potreb po kmetijsko-živilskih proizvodih. Vendar strokovne ocene kažejo, da Slovenija razpolaga z dovolj velikimi potenciali kmetijskih zemljišč, da prehransko varnost bistveno poveča do leta 2030.Prenosi
Podatki o prenosih še niso na voljo.
Prenosi
Objavljeno
1. 12. 2012
Številka
Rubrika
Razprave
Kako citirati
Plut, D. (2012). Prehranska varnost sveta in Slovenije. Dela, 38, 5-23. https://doi.org/10.4312/dela.38.5-23