Buxtehude's Pedaliter Keyboard Works: Organ or Pedal Clavichord?

Authors

  • Kerala J. Snyder University of Rochester, Eastman School of Music

DOI:

https://doi.org/10.4312/mz.47.2.9-26

Keywords:

Buxtehude, clavichord, organ, peda- liter [or pedals] performance

Abstract

This article explores the questions of how Buxtehude might have used a pedal clavichord for the purposes of teaching, performing, and composing, with special reference to his pedaliter praeludia.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biography

  • Kerala J. Snyder, University of Rochester, Eastman School of Music
    Kerala J. SNYDER je emeritirana profesorica muzikologije na Eastamnovi akademiji za glasbo Univerze v Rochestru. Predavala je tudi na Yalski univerzi in na Harttovi akademiji za glasbo ter kot višja raziskovalka na Göteborškem centru za orgelsko umetnost. Na široko je priznana kot vodilni strokovnjak za nemško baročno glasbo, zlasti za glasbo Dietricha Buxtehudeja. Za svoje delo je prejela vrsto priznanj, med drugim Buxtehudejevo nagrado mesta Lübeck leta 1990. Med njenimi publikacijami je omeniti monografije: Dietrich Buxtehude: organist v Lübecku (2., na novo, v nemščino prevedena izdaja pod naslovom Dietrich Buxtehude: življenje, delo, izvajalna praksa); Orgle kot ogledalo svojega časa: severnonemška razmišljanja, 1610–2000, ter številne članke v raznih periodičnih publikacijah in v enciklopediji The New Grove Dictionary of Music and Musicians. Osnovala je in bila od 1955 do 2003 glavna urednica on-line projekta Düben Collection Database Catalogue univerze Uppsala na Švedskem.

Published

1. 12. 2011

Issue

Section

Articles

How to Cite

Snyder, K. J. (2011). Buxtehude’s Pedaliter Keyboard Works: Organ or Pedal Clavichord?. Musicological Annual, 47(2), 9-26. https://doi.org/10.4312/mz.47.2.9-26