Deutsch als Fremdsprache im Kindesalter

Authors

  • Mojca Leskovec Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta

DOI:

https://doi.org/10.4312/vestnik.13.587-588

Keywords:

poučevanje tujih jezikov, nemščina, zgodnje in srednje otroštvo

Abstract

Univerzitetni učbenik Deutsch als Fremdsprache im Kindesalter (slov. Nemščina kot tuji jezik v otroštvu) avtoric Andreje Retelj in Brigite Kosevski Puljić glede na trenutno politiko (ne)zaposlovanja diplomantov in diplomantk jezikovnih programov pedagoških smeri kot učiteljev in učiteljic tujih jezikov v prvi triadi osnovnega šolstva za matično fakulteto predstavlja pomemben prispevek k razvoju strateško pomembnega področja poučevanja tujih jezikov v zgodnjem in srednjem otroštvu. Delo pri tem presega okvire ciljne skupine študentov in študentk pedagoške smeri drugostopenjskega študijskega programa nemščina, saj s svojo vsebino prav tako naslavlja učitelje in učiteljice nemščine kot tujega jezika v šolski praksi; čeprav spisano v nemškem jeziku, pa je priporočljivo pregledno branje in vir praktičnih idej za izvedbo učnih ur tudi za (bodoče) učitelje in učiteljice drugih tujih jezikov.

Downloads

Download data is not yet available.

References

RETELJ, Andreja/KOSEVSKI PULJIĆ, Brigita (2020). Deutsch als Fremdsprache im Kindesalter. Ljubljana: Znanstvena založba Filozofske fakultete.

Published

27.12.2021

How to Cite

Leskovec, M. (2021). Deutsch als Fremdsprache im Kindesalter. Journal for Foreign Languages, 13(1), 587–588. https://doi.org/10.4312/vestnik.13.587-588

Issue

Section

Reviews