Čudesna putovanja ka pupku sveta: Produktivno-performativna didaktika književnosti na (nemačkom kao) stranom jeziku

Avtorji

  • Andreja Retelj Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta

DOI:

https://doi.org/10.4312/vestnik.15.353-354

Ključne besede:

didaktika književnosti, nemška književnost, nemščina kot tuji jezik

Povzetek

Znanstvena monografija Čudesna putovanja ka pupku sveta: Produktivno-performativna didaktika književnosti na (nemačkom kao) stranom jeziku Marine Petrović Jülich predstavlja plod avtoričinega dolgoletnega raziskovanja in neumornega prizadevanja, da bi približala nemško literaturo študentkam in študentom germanistike ter jih spodbudila k razmišljanju in odkrivanju lepote besedil v originalu. Avtorica z delom temeljito pretresa utečene in tradicionalne pristope poučevanja literature, ki so in še vedno zaznamujejo visokošolski prostor v Srbiji in drugod, ter išče nove možnosti in modele poučevanja znotraj visokošolske didaktike literature.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Literatura

PETROVIĆ JÜLICH, Marina (2023) Čudesna putovanja ka pupku sveta: produktivno-performativna didaktika književnosti na (nemačkom kao) stranom jeziku. Kragujevac: Filološko-umetnički fakultet.

Prenosi

Objavljeno

12. 12. 2023

Številka

Rubrika

Recenzije

Kako citirati

Retelj, A. (2023). Čudesna putovanja ka pupku sveta: Produktivno-performativna didaktika književnosti na (nemačkom kao) stranom jeziku. Vestnik Za Tuje Jezike, 15(1), 353-354. https://doi.org/10.4312/vestnik.15.353-354

Najbolj brani prispevki istega avtorja(jev)