Uvodnik

Authors

  • Meta Lah Filozofska fakulteta Oddelek za romanske jezike in književnosti Aškerčeva 2

DOI:

https://doi.org/10.4312/vestnik.1.3-4

Keywords:

Uvodnik

Abstract

Po dvoletnem premoru in nekaj težavah, povezanih s financiranjem, je Vestnik za tuje jezike zdaj spet pred Vami; tokrat v nekoliko skromnejšem obsegu kot ponavadi. Z revijo imamo ambicioznejše načrte, ki jih bomo lahko uresničili le z avtorji kakovostnih prispevkov in ob podpori bralcev in naročnikov.

Pred nekaj tedni sem ob pospravljanju polic v kabinetu naletela na izdajo Vestnika iz leta 1963. Prav ganljivo je bilo listati revijo, ki je izšla v letu, ko sem se rodila. Ciklostirana izdaja na skromnem papirju je že prinašala zanimive prispevke avtorjev, katerih večino poznam le po imenu, so pa bili med tistimi, ki so v slovenskem prostoru orali ledino na naših področjih. Zaradi njih in zaradi vseh ostalih, ki so vsa leta vztrajali, se mi zdi še toliko bolj potrebno, da revija obstane.

Imen tistih, ki so v več kot štiridesetih letih izhajanja Vestnika pri njegovem nastajanju sodelovali, je veliko. Vsem njim gre velika zahvala. Posebej pa je treba omeniti mag. Nika Hudeljo, ki je v zadnjih letih vztrajno, natančno in potrpežljivo urejal revijo.

S kolegom Gregorjem Perkom in člani uredniškega odbora upamo, da se čez leto dni spet beremo.

 

 

Downloads

Download data is not yet available.

Published

01.12.2009

How to Cite

Lah, M. (2009). Uvodnik. Journal for Foreign Languages, 1(1-2), 3–4. https://doi.org/10.4312/vestnik.1.3-4

Issue

Section

Introduction