Slovenska gostinska ponudba in italijanski gosti

Avtorji

  • Silva Gomzi Praprotnik Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled

DOI:

https://doi.org/10.4312/vestnik.8.251-258

Ključne besede:

gastronomija, turizem, jezik, izpopolnjevanje, zadovoljstvo gostov

Povzetek

Spoznavanje Slovenije kot turistične destinacije je za italijanskega gosta neizogibno povezano s spoznavanjem gastronomije. Pri pripadnikih naroda, ki tako zavzeto goji kulturo hrane, je gastronomska ponudba v določenem okolju in času v mnogih primerih osnova za celovito dojemanje nekega območja. Dobra ponudba, primerno trženje in dopadljiva predstavitev tipičnih slovenskih jedi imajo pomembno vlogo pri spoznavanju narodne in kulturne dediščine, saj imajo moč širiti nova spoznanja o krajih in ljudeh, odpravljati predsodke in krepiti medkulturno sodelovanje. Prijaznost in strokovna usposobljenost osebja, poznavanje jezika ter civilizacijskih in kulturoloških navad in razlik pa so lahko tisti dejavniki, ki pomagajo uveljavljati lastne izdelke in storitve ter vzgajati in izobraževati uporabnika gostinskih in turističnih storitev.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Prenosi

Objavljeno

22.12.2016

Kako citirati

Gomzi Praprotnik, S. (2016). Slovenska gostinska ponudba in italijanski gosti. Vestnik Za Tuje Jezike, 8(1), 251–258. https://doi.org/10.4312/vestnik.8.251-258

Številka

Rubrike

Jeziki stroke