Sprachen lernen in der Pubertät

Authors

  • Andreja Retelj Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta

DOI:

https://doi.org/10.4312/vestnik.12.325-326

Keywords:

učenje tujih jezikov, obdobje odraščanja, puberteta

Abstract

Skupno delo dveh nemških visokošolskih didaktikov angleščine Böttgerja in Sambanisove z naslovom Sprachen lernen in der Pubertät (Učenje tujih jezikov v obdobju odraščanja) prinaša pomembno novost in odstira nova spoznanja na področju didaktike tujih jezikov. Avtorja obravnavata doslej še dokaj prezrto temo vpliva pubertete na učenje tujih jezikov in povezujeta izsledke raziskav s področja tujejezikovne didaktike in nevroznanosti. Izjemno obširna in poglobljena interdisciplinarnost tega dela predstavlja veliko dodano vrednost in je hkrati tudi precejšnja redkost. Delo je v prvi vrsti namenjeno tujejezikovnim didaktikom, študentom tujih jezikov, bodočim učiteljem tujih jezikov in navsezadnje vsem učiteljem, ki se vsakodnevno spopadajo z izzivi poučevanja mladostnikov.

Downloads

Download data is not yet available.

References

BÖTTGER, Heiner/SAMBANIS, Michaela (2017) Sprachen lernen in der Pubertät. Tübingen: Narr Francke Attempto (Narr Studienbücher).

Published

28.12.2020

How to Cite

Retelj, A. (2020). Sprachen lernen in der Pubertät. Journal for Foreign Languages, 12(1), 325–326. https://doi.org/10.4312/vestnik.12.325-326

Issue

Section

Reviews