Moška dominacija Pierra Bourdieuja

Avtorji

  • Mileva Filipović Univerzitet u Podgorici

DOI:

https://doi.org/10.4312/ars.2.1.121-132

Ključne besede:

moška dominacija, epistemocentrizem, začarani krog legitimnosti, habitus, polje

Povzetek

L’objet de cet article est de mettre en evidence quelques questions soulevées par La domination masculine de Pierre Bourdieu: sa construction sociale, sa dehistorisation, et sa naturalisation, sa légitimité, la permanence dans les changements et la révolution dans la connaissance pour transformer le principe de la perpétuation caractérisant ce rapport de domination.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Biografija avtorja

Mileva Filipović, Univerzitet u Podgorici

Prof. dr. Mileva Filipović je upokojena profesorica sociologije na Univerzi v Pogorici. Doktorirala na Fakulteti političnih ved v Beogradu. Študirala je tudi na pri Louis Althusseuru na Ecole Normale Supérieure v Parizu. Predavala je Občo sociologija na Pravni fakulteti v Podgorici in prevajala dela renomiranih francoskih sociologov (Comta, Bourdieuja; Boudona, Tourena, idr.) v srbski jezik. Poleg sociologije, epistemologije in strukturalizma je njen znanstveni interes usmjerjen tudi v feministično teorijo. Je urednica je Biblioteke Femina v založbi CID v Podgorici.

Prenosi

Objavljeno

23.07.2008

Kako citirati

Filipović, M. (2008). Moška dominacija Pierra Bourdieuja. Ars & Humanitas, 2(1), 121–132. https://doi.org/10.4312/ars.2.1.121-132