Huang Chun-chieh 黃俊傑 (ur.): Dongya ruxue yanjiude huigu yu fazhan 東亞儒學研究的回顧與 展望 (Retrospektiva in perspektive raziskovanja vzhodnoazijskega konfucianizma)

Avtorji

  • Jana S. Rošker Oddelek za azijske študije, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana

DOI:

https://doi.org/10.4312/ars.10.1.245-249

Ključne besede:

Huang Chun-chieh 黃俊傑 (ur.), Dongya ruxue yanjiude huigu yu fazhan 東亞儒學研究的回顧與 展望 (Retrospektiva in perspektive raziskovanja vzhodnoazijskega konfucianizma)

Povzetek

Pričujoča knjiga je bila objavljena kot del raziskovalnega programa vzhodnoazijskih konfucianizmov v okviru Inštituta naprednih študij v humanistiki in družboslovju, ki je bil leta 2006 vzpostavljen na Nacionalni tajvanski univerzi. Raziskovalni program se je usmeril v preučevanje vzhodnoazijskega konfucianizma, njegov rezultat pa je bilo med drugim sedem obsežnih knjižnih serij.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Biografija avtorja

  • Jana S. Rošker, Oddelek za azijske študije, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana

    Jana S. Rošker je prva slovenska sinologinja. Diplomirala in doktorirala (1988) je na Univerzi Dunaj v Avstriji. Že v času študija se je več let študijsko izobraževala na Kitajskem. Po končanem doktoratu je bila najprej zaposlena na Pedagoški univerzi v Hsinchuju (Tajvan), kjer je v kitajščini predavala primerjalno filozofijo in filozofijo pedagogike. V svojem raziskovalnem delu se posveča kitajski filozofiji (predvsem logiki in epistemologiji) ter metodologiji medkulturnih raziskav v sinoloških študijah. Je avtorica devetih monografi j in več kot stotih znanstvenih člankov. Za svoje raziskovalne rezultate je prejela nagrado ARRS za izjemen znanstveni dosežek (2013), zlato plaketo Univerze v Ljubljani (2015) in Zoisovo priznanje (2015).


Prenosi

Objavljeno

12. 05. 2016

Kako citirati

Rošker, J. S. (2016). Huang Chun-chieh 黃俊傑 (ur.): Dongya ruxue yanjiude huigu yu fazhan 東亞儒學研究的回顧與 展望 (Retrospektiva in perspektive raziskovanja vzhodnoazijskega konfucianizma). Ars & Humanitas, 10(1), 245-249. https://doi.org/10.4312/ars.10.1.245-249