Victor Davis Hansons, John Heath: Who killed Homer? The demise of classical education and the recovery of Greek wisdom (review)

Authors

  • David Movrin University of Ljubljana, Faculty of Arts

DOI:

https://doi.org/10.4312/keria.2.1.179-184

Keywords:

Victor Davis Hansons, John Heath, Who killed Homer? The demise of classical education and the recovery of Greek wisdom

Abstract

Knjigo, o katerije govora, bi težko označili kot znanstveno. Ne zato, ker bi strokovnih kvalifikacij manjkalo kateremu od obeh avtorjev, saj je vsak od njiju habilitiran na svoji kalifornijski univerzi in to na oddelku, ki po ameriški kategorizaciji ustreza naši klasični filologiji. Ravno tu je kleč; ker sta oba avtorja po naravi in po stavi filologa, sta pri zgornjem naslovu po definiciji obsojena na pisanje de damo sua. In takoj na prvih straneh se pokaže, da je takšno pisanje vse kaj drugega kot pa neobremenjen in suh tekst, ki bi se ga avtorja lotila sine studio, kmalu potem pa postane jasno, da besedilo ni napisano niti sine ira. Ravno nasprotno; če že iščemo primerno vzporednico, je to kvečjemu Juvenal, ki mu facit indignatio versum.

Downloads

Download data is not yet available.

Published

31. 07. 2000

Issue

Section

Miscellanea

How to Cite

Movrin, David. 2000. “Victor Davis Hansons, John Heath: Who Killed Homer? The Demise of Classical Education and the Recovery of Greek Wisdom (review)”. Keria: Studia Latina Et Graeca 2 (1): 179-84. https://doi.org/10.4312/keria.2.1.179-184.

Most read articles by the same author(s)

1 2 3 > >>