Srečanje ALUMNI kluba Oddelka za lesarstvo

Authors

  • Katarina Čufar
  • Boštjan Lesar

DOI:

https://doi.org/10.26614/les-wood.2017.v66n02a09

Abstract

Na Oddelku za lesarstvo smo imeli 16. 11. 2017 že 10. srečanje ALUMNI kluba. Srečanja se je udeležilo preko 120 udeležencev. Po zboru na oddelku, ogledu laboratorijev in kulturnem programu z nastopom zbora Barje, kjer pojeta 2 člana našega kluba, se je začel uradni program. Udeležence so nagovorili dekan Biotehniške fakultete prof. dr. Miha Humar, prodekan Oddelka za lesarstvo prof. dr. Milan Šernek, predsednik Društva lesarjev Slovenije doc. dr. Boštjan Lesar in vodja ALUMNI kluba prof. dr. Katarina Čufar. Letošnji sponzor srečanja je bilo družinsko podjetje SILVAAPIS d.o.o., ki ima kar štiri člane ALUMNI kluba. Silvana in Franc Šivic sta diplomanta 11. in 13. generacije gozdarjev / lesarjev, sin in hči Matjaž Šivic, univ. dipl. ing. les., mag. ekonomije in Alenka Šivic, univ. dipl. ing. les. pa sta diplomirala na univerzitetnem študiju lesarstva leta 1995 in 1997. Alenka Šivic je predstavila podjetje, kjer sta z bratom soustanovitelja in solastnika. Matjaž Šivic je predstavil svojo knjigo z naslovom The Golden Tree, ki je izšla v novembru 2017. Z nami je delil glavna sporočila knjige, kjer je opisal svojo strokovno pot in kako uspeti v poslu, povezanim z lesom.
Na srečanju so se predstavile tudi generacije lesarjev, ki so diplomirali pred 40, 30, 20 in 10 leti. Generacijo 1977 je predstavil Bine Kladnik, univ. dipl. inž. les. Generacijo 1982-1987 je zastopalo kar 15 udeležencev, ki so obudili  spomin na dogodivščine, ki so jih doživeli kot študenti pred več kot 30 leti in predstavili svojo poklicno pot. Nato so se nam predstavile še skupine tistih, ki so diplomirali pred 20 in 10 leti. Društvo lesarjev Slovenije je podelilo priznanja prof. dr. Katarini Čufar, Tomažu Vilarju, univ. dipl. inž. les. in športnemu društvu »Buldožerji« Rudno. Tomaž Vilar je udeležence povabil na 7. veleslalom lesarjev, Borut Kričej pa je predstavil Društvo za zaščito lesa.
Uradnemu delu je sledilo druženje ob pogostitvi. Tu so se našli stari prijatelji, sklepala so se nova poznanstva in posli, vse pa je potekalo v prijateljskem vzdušju, ki je zaščitni znak tovrstnih srečanj.
Na različnih programih in stopnjah je študij doslej zaključilo 2057 diplomantov. Vsi so neformalno člani ALUMNI kluba in so dobrodošli na vseh aktivnostih. Vse, ki tega še niste storili, vabimo, da h klubu formalno pristopite in se včlanite v Društvo lesarjev Slovenije. ALUMNI klub namreč deluje kot sekcija Društva lesarjev Slovenije. Pristopnico najdete na spletni strani www.ditles.si.
Srečanje je organizirala velika ekipa zaposlenih na Oddelku za lesarstvo. Veseli smo bili pohval in zadovoljstva udeležencev. Priprave na 11. srečanje, ki bo predvidoma v novembru 2018, so se že začele. Vabljeni že sedaj.

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

30.11.2017

Issue

Section

News

How to Cite

Čufar, K., & Lesar, B. (2017). Srečanje ALUMNI kluba Oddelka za lesarstvo. Les/Wood, 66(2), 86. https://doi.org/10.26614/les-wood.2017.v66n02a09