Spletni slovar španščine za nematerne govorce: projekt DAELE

Avtorji

  • Blanca Arias-Badia InfoLex Research Group, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona
  • Elisenda Bernal InfoLex Research Group, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona
  • Araceli Alonso LiCoRN Research Group, Université de Bretagne-Sud, Lorient, France

DOI:

https://doi.org/10.4312/slo2.0.2014.2.53-71

Ključne besede:

DAELE, španščina kot tuji jezik, slovar za nematerne govorce

Povzetek

Obstoječi spletni slovarji za tiste, ki se španščine učijo kot drugega jezika, so povečini zgolj tiskane različice, prenesene v elektronski medij. Prispevek prikazuje napredek pri projektu DAELE, katerega cilj je izdelava prototipa slovarja za nematerne govorce španščine, zasnovanega (zgolj) za spletno objavo. Opisani so ciljni uporabniki slovarja in razlogi za izdelavo, predstavljene so glavne značilnosti slovarske makrostrukture ter mikrostrukture. Poročilo predstavlja tudi način zbiranja gradiva in njegovo analizo, posebna pozornost pa je posvečena opisu vključitve najpomembnejših kolokacij v slovarska gesla z uporabo metode, ki temelji na kolokacijskih mrežah.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Literatura

Arias-Badia, B., Bernal, E., Alonso, A. (2014): An Online Spanish Learners’ Dictionary: The DAELE Project. Slovenščina 2.0, 2 (2): 53–71.

Prenosi

Objavljeno

01.12.2014

Kako citirati

Arias-Badia, B., Bernal, E., & Alonso, A. (2014). Spletni slovar španščine za nematerne govorce: projekt DAELE. Slovenščina 2.0: Empirične, Aplikativne in Interdisciplinarne Raziskave, 2(2), 53–71. https://doi.org/10.4312/slo2.0.2014.2.53-71

Številka

Rubrike

Razprave